17 febr. Capó de Nadal farcit
Ingredients
. 1 pollastre de 2 kg
. 300 g de prunes seques
. 100 g d’orellanes
. 100 g de pinyons
. 50 g de salsitxes
. 50 g de carn de porc
. 1 tòfona
. 1 poma reineta
. 10 cl de vi ranci
. 10 cl de brandi
. 400 g de llard de porc
. Canyella
. Oli, nou moscada, sal i pebre
Per a la guarnició:
. 2 pomes Golden
. ½ sobre de llevat
. 40 cl d’oli
. 100 g de farina
. Aigua amb gas
. Ametlles
. 40 cl d’oli
. Sal
Preparació
1. Sofregim la carn de porc i les salsitxes en una cassola amb oli. Quan estiguin ben rosses, hi incorporem el vi ranci i ho deixem reduir una mica.
2. Apartem la cassola del foc i hi afegim les prunes, els pinyons, les orellanes i els trossos de poma pelada, a més de la canyella, la nou moscada, sal i pebre. Tot seguit, ho remenem tot.
3. Salpebrem el pollastre per dins i el farcim.
4. El cosim perquè no s’escapi el farcit i lliguem les cuixes i les ales del capó per donar-li forma.
5. Escampem el llard en una safata, a sobre hi posem el pollastre i el cobrim amb més llard. Ho deixem coure al forn a 190º C durant 30 minuts. Ho retirem del forn i hi afegim el brandi i l’aigua, donem la volta al pollastre i el deixem coure al forn a 140º C durant 60 minuts. Decantem la salsa per treure’n el greix, emplatem el pollastre i el salsem.
6. Per a la guarnició, tallem les pomes a rodanxes, les passem per farina i tot seguit per la pasta d’arrebossar, les fregim en oli abundant i, les empolvorem amb sucre..