17 febr. Escudella de carbassa i mongetes
Ingredients
. 1 kg de carbassa
. 750 g de mongeta cuita amb una mica del seu suc
. 4 l de brou (d’escudella, pollastre o de verdures)
. 1 os de pernil
. 2 cebes
. 50 g d’arròs
. 1 fulla de llorer
. Oli d’oliva
. Sal
Preparació
1. En una cassola amb un raig d’oli, daurem lleugerament la ceba pelada i tallada a la juliana.
2. A mig coure, afegim la carbassa tallada a daus, sense pell ni llavors i la deixem daurar. Cobrim amb el brou fred i afegim l’os de pernil, el llorer i una mica de sal.
3. Deixem que arrenqui el bull, escuma la superfície i ho deixem bullir durant uns 30 minuts, passats els quals hi afegirem l’arròs i el deixarem fer uns 15 minuts.
4. Afegim llavors les mongetes amb una mica del seu suc i ho acabem de coure uns 5 minuts més.
5. Posar-ho a punt de sal i ja es pot servir.