Sípia amb patates

Ingredients

. 4 sípies grosses fresques

. 750 g de patates de pagès

. 1 raig de conyac

. 2 fulles de llorer

. 500 cl d’aigua

. Oli i sal

 

Per a la picada:

. 2 tomàquets escaldats, pelats i sense llavors

. 1 llesca de pa de pagès fregida

. 50 g d’ametlles torrades

. 4 alls escalivats

Preparació

1. En primer lloc, posem oli en una cassola i hi afegim la sípia tallada a trossos i una mica de sal.

2.  Quan la sípia comenci a estar daurada, hi afegim les 2 fulles de llorer i un raig de conyac.  Deixem que redueixi una mica i hi aboquem  un got d’aigua

3. Per acabar, ho deixem bullir 10 o 15 minuts més, després hi afegim la picada ben triturada juntament amb les patates, una mica de sal  i un altre got d’aigua.

4. Talleu el salmó en talls molt fins amb un ganivet ben afilat i poseu-los en una safata.

5. Finalment, deixem que faci xup-xup  20 minuts més.