
18 febr. Sípia amb patates
Ingredients
. 4 sípies grosses fresques
. 750 g de patates de pagès
. 1 raig de conyac
. 2 fulles de llorer
. 500 cl d’aigua
. Oli i sal
Per a la picada:
. 2 tomàquets escaldats, pelats i sense llavors
. 1 llesca de pa de pagès fregida
. 50 g d’ametlles torrades
. 4 alls escalivats
Preparació
1. En primer lloc, posem oli en una cassola i hi afegim la sípia tallada a trossos i una mica de sal.
2. Quan la sípia comenci a estar daurada, hi afegim les 2 fulles de llorer i un raig de conyac. Deixem que redueixi una mica i hi aboquem un got d’aigua
3. Per acabar, ho deixem bullir 10 o 15 minuts més, després hi afegim la picada ben triturada juntament amb les patates, una mica de sal i un altre got d’aigua.
4. Talleu el salmó en talls molt fins amb un ganivet ben afilat i poseu-los en una safata.
5. Finalment, deixem que faci xup-xup 20 minuts més.