Carxofes farcides

Ingredients

. 8 carxofes grosses

. 300 g de carn picada de porc

. 50 g de pernil ibèric picat

. 2 cebes tendres

. 2 tomàquets

. 2 pastanagues

. 2 ous

. 2 alls confitats

. 50 g de pa

. Julivert

. 50 cl d’aigua

. Oli i sal

Preparació

1. En primer lloc, netegem les carxofes de fulles dures i buidem el centre de pèls.

2. Per al farcit, barregem la carn, el pernil, l’all confitat, el julivert i un ou. Hi incorporem una mica de pa remullat en llet.

3. A continuació, farcim les carxofes, les arrebossem amb farina i ou batut. Les fregim amb oli i les retirem del foc. Tot seguit, en el mateix oli, fem un sofregit amb les verdures.

4. En una olla, posem les carxofes de peu, hi afegim el sofregit i ho cobrim d’aigua. Ho deixem coure durant 30 minuts.

5. Per acabar, triturem tot el caldo amb les verdures i ho passem pel colador de bola o el xinès. Servim les carxofes senceres cobertes de salsa.