10 març Amanida de tardor
Ingredients
. 100 g de raïm
. 100 g de llenties cuites al natural
. 50 g de pastanaga ratllada
. 1 branca d’api
. 1 remolatxa cuita
. 1 grapadet de germinats (de rave, remolatxa o alfals)
. 4 cullerades d’oli de llavor de raïm o d’oliva suau
. 1 cullerada de vinagre balsàmic
. 1 culleradeta de mostassa
. 1 culleradeta de salsa de soja o un pessic de sal
Preparació
1. Peleu i talleu el raïm i traieu-ne les llavors. Per preparar la vinagreta, barregeu l’oli, el vinagre i la mostassa. Afegiu-hi la salsa de soja o la sal.
2. Renteu les llenties i escorreu-les. Renteu l’api, piqueu-lo molt fi i barregeu-lo amb les llenties, la pastanaga i els germinats.
3. Retireu el nòdul de la remolatxa i talleu-la a rodanxes. Barregeu-la amb la resta de les verdures. Amaniu-ho amb la vinagreta, afegiu-hi el raïm i serviu-ho.
4. Si voleu, abans de servir-ho, hi podeu posar una mica de sal de sèsam (sèsam torrat i molt amb sal), però si ho feu reduïu la salsa de soja.