Cigrons a la catalana

Ingredients

. 600 g de cigrons

. 300 cc de brou de verdures

. 3 tomàquets madurs

. 1 ceba grossa

. Julivert

. 1 ou dur (opcional)

 

Per a la picada:

. 25 g d’ametlles torrades

. 25 g d’avellanes torrades

. 1 tros de pa de pessic banyat en vi ranci

. 2 alls

. Safrà

. Canyella en pols

Preparació

1. Primerament, coem els cigrons de manera  tradicional o bé n’utilitzem de cuits.

2. A continuació, pelem la ceba, la trossegem  i la sofregim.

3. Després, escaldem els tomàquets, els pelem  i els fem a daus. Tot seguit, els afegim a la ceba juntament amb una mica de sal i sucre i ho deixem coure a foc viu 5 minuts. Seguidament, fem una picada amb tots els ingredients i l’afegim amb una mica de brou i deixem que faci xup-xup.

4. Per acabar, ho servim tot junt amb una mica de julivert trinxat per sobre. També ho podem servir acompanyat d’ou dur.