Rosbif amb cebetes

Ingredients

. 500 g de cebetes

. 2 copetes de xerès

. 2 alls

. 2 cullerades de sucre morè

. 1 tros de llom d’anoll de 600 g

. El suc d’una llimona

. Oli d’oliva

. Sal i pebre

Preparació

1. Deixeu macerar la carn amb el xerès, l’all picat  i el suc de llimona. Eixugueu-la, lligueu-la amb fil de cuina i enrossiu-la per tots els costats en una cassola amb una mica d’oli. Coeu-la 10 minuts a foc molt lent. Salpebreu-la, emboliqueu-la amb paper d’alumini i poseu-la al forn, a 250 °C, entre  5 i 10 minuts més.

2. En el mateix oli de la cassola, ofegueu les cebetes pelades amb el suc de la maceració de la carn. Salpebreu-ho i afegiu-hi 1 gotet d’aigua. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 15 minuts a foc molt lent. Afegiu-hi el sucre morè i deixeu-ho fins que les cebetes quedin caramel·litzades.

3. Talleu la carn molt fina i serviu-la amb les cebetes caramel·litzades i la salsa de cocció.