Pebrots del piquillo amb xató

Ingredients

. 12 pebrots del piquillo

. 100 g de tonyina en oli d’oliva

. Oli d’oliva

. 100 g de bacallà esqueixat per dessalar

. 8 filets d’anxova

. Mesclum d’enciams

. Olives negres sense pinyol

. Salsa romesco

Preparació

1. Deixeu el bacallà en remull unes 24 hores i canvieu-ne l’aigua dues vegades.

2. Separeu la tonyina de l’oli. Reserveu l’oli en un recipient. Piqueu el bacallà i poseu-lo en un altre recipient amb la tonyina. Piqueu els filets d’anxova i afegiu-los a la barreja de tonyina i bacallà. Aboqueu-hi la salsa romesco i barregeu-ho tot fins que tots els ingredients quedin ben integrats. Repartiu la massa dintre dels pebrots del piquillo.  Un cop farcits, reserveu-los a la nevera, tapats amb film transparent, fins al moment de servir-los.

3. Barregeu l’oli de la tonyina que heu reservat amb una mica d’oli d’oliva. Poseu les olives al vas de la batedora amb la barreja d’olis. Tritureu-ho. Col·loqueu els enciams al fons dels plats, poseu  els piquillos a sobre i amaniu-los amb l’oli d’olives.