Salmó curat

Ingredients

. 1.200 g de sucre

. 1 kg de salmó fresc

. 800 g de sal

. Anet fresc

. Torradetes

. Mantega

Preparació

1. Demaneu a la peixateria que treguin l’espina central del salmó i el separin en dos filets. Poliu bé el greix que té als laterals i retireu amb unes pinces totes les petites espines que pugui tenir. Renteu-lo amb l’aigua de l’aixeta i eixugueu-lo molt bé amb un drap de cuina o amb paper absorbent.

2. Barregeu la sal i el sucre en un bol gran i cobriu completament el fons d’una safata rectangular  amb una part de la barreja. Poseu els filets de salmó a sobre, amb la part de la carn mirant amunt,  i escampeu una mica d’anet picat per sobre. Cobriu tot el salmó amb la resta de la barreja de sal i sucre. Tapeu-ho amb film transparent i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.

3. Retireu el plàstic, traieu els filets de salmó i renteu-los per eliminar-ne totes les restes de sal  i sucre. Eixugueu-los molt bé amb un drap de cuina.

4. Talleu el salmó en talls molt fins amb un ganivet ben afilat i poseu-los en una safata.

5. Serviu el salmó curat com a aperitiu, acompanyat amb torradetes i mantega.