Carpaccio de carxofes amb gambes

Ingredients

. 4 carxofes 

. 16 gambes o llagostins  

. 2 llimones 

. 8 cullerades d’oli d’oliva verge 

. 1/2 manat de cibulet 

. Sal

Preparació

1. Renteu les llimones, ratlleu la pell groga d’una i traieu el suc de totes dues. Reserveu-ho. Ompliu un bol d’aigua i aboqueu-hi la meitat del suc. Renteu i piqueu el cibulet.

2. Escalfeu una olla amb 2 litres d’aigua i una cullerada rasa de sal. Peleu les carxofes una per una, retirant-ne les fulles fins a arribar a les més tendres, a prop del cor. Talleu les puntes fins al cor i introduïu les carxofes immediatament al bol d’aigua amb llimona.

3. Traieu, una per una, les carxofes del bol d’aigua amb llimona. Talleu-les en làmines fines, amb una mandolina o un ganivet molt ben afilat. Quan arrenqui el bull, afegiu la resta del suc a l’aigua i blanquegeu les làmines durant 2 minuts. Retireu-les amb un escorredor i poseu-les a refredar al bol d’aigua freda i suc de llimona del principi.

4. Peleu i piqueu les gambes. Barregeu-les amb la ratlladura de llimona i la meitat del cibulet. Escalfeu una paella amb unes gotes d’oli i passeu-hi les gambes 2 minuts, amb un pessic de sal. Repartiu les làmines de carxofa escorregudes en 4 plats i col·loqueu una porció de gambes al centre de cada plat. Amaniu-ho amb l’oli i la resta de cibulet abans de servir-ho.