El Mercat

Situat a la zona residencial de Sant Cugat, el Mercat Torreblanca és un dels mercats més emblemàtics de la ciutat on s’hi pot trobar una gran varietat dels productes més frescos de la zona. Es tracta d’un espai molt familiar i acollidor on comprar amb tranquil·litat i comoditat, un espai on el ciutadans s’hi sentiran ben assessorats i molt a gust. I és que el client és la nostra raó de ser. Per això el tractem amb proximitat, professionalitat i oferint-li sempre un producte de gran qualitat a un preu competitiu.

L’origen del mercat data del 22 de maig de 1987, amb l’objectiu de donar servei a la creixent població d’aquell temps. El projecte arquitectònic el va fer Albert de Pablo, arquitecte de Sant Cugat responsable de varis edificis emblemàtics de la ciutat. Ja des del seus orígens, el mercat es va concebre com un edifici acollidor, preparat per rebre un gran número de persones a diari. D’aquí que De Pablo optés per construir unes gran vidrieres com a element central de l’edifici, per afavorir la ventilació i l’entrada de llum natural, a l’estil dels mercats de Barcelona.

El Mercat Torreblanca és un mercat amb una llarga tradició generacional. En els seus inicis, es va prioritzar la concessió de parades a gent experta en el seu sector,  d’aquí que fos un referent en productes frescos al comerç de Sant Cugat. Amb el temps, els paradistes inicials han anat deixant pas a les noves generacions i ara ja anem per la segona generació familiar.

L’any 1999 es va produir la primera ampliació d’aquest, amb la creació dels locals de darrera l’edifici. Es van construir les càmeres frigorífiques, els magatzems i el moll de càrrega i descàrrega. L’obra va ser molt positiva per les parades, ja que la majoria no tenien ni càmeres ni magatzems on guardar el gènere fresc.

La segona ampliació va tenir lloc l’any 2005, quan es van construir els lavabos nous a l’interior del mercat, instal·lar el sistema de climatització i es va remodelar la planta de dalt, que consta de: despatxos, lavabos i una aula de formació. Així doncs, el mercat va passar a tenir 3 plantes. Els paradistes, molt implicats en la vida del mercat, van contribuir econòmicament per tal que aquesta reforma fos possible.