Capó de Nadal farcit

Ingredients

. 1 pollastre de 2 kg

. 300 g de prunes seques

. 100 g d’orellanes

. 100 g de pinyons

. 50 g de salsitxes

. 50 g de carn de porc

. 1 tòfona

. 1 poma reineta

. 10 cl de vi ranci

. 10 cl de brandi

. 400 g de llard de porc

. Canyella

. Oli, nou moscada, sal i pebre

 

Per a la guarnició:

. 2 pomes Golden

. ½ sobre de llevat

. 40 cl d’oli

. 100 g de farina

. Aigua amb gas

. Ametlles

. 40 cl d’oli

. Sal

Preparació

1. Sofregim la carn de porc i les salsitxes en una cassola amb oli. Quan estiguin ben rosses, hi incorporem el vi ranci i ho deixem reduir una mica.

2. Apartem la cassola del foc i hi afegim les prunes, els pinyons, les orellanes i els trossos de poma pelada, a més de la canyella, la nou moscada,  sal i pebre. Tot seguit, ho remenem tot.

3. Salpebrem el pollastre per dins i el farcim.

4. El cosim perquè no s’escapi el farcit i lliguem  les cuixes i les ales del capó per donar-li forma.

5.  Escampem el llard en una safata, a sobre hi posem el pollastre i el cobrim amb més llard.  Ho deixem coure al forn a 190º C durant  30 minuts. Ho retirem del forn i hi afegim  el brandi i l’aigua, donem la volta al pollastre i el deixem coure al forn a 140º C durant 60 minuts. Decantem la salsa per treure’n el greix, emplatem el pollastre i el salsem.

6. Per a la guarnició, tallem les pomes a rodanxes, les passem per farina i tot seguit per la pasta d’arrebossar, les fregim en oli abundant i,  les empolvorem amb sucre..