Flam d’ametlles

Ingredients

. ½ l de llet

. 200 g de sucre

. 100 g de ametlles mòltes

. 4 ous mitjans

. Ratlladura de la pell d’una llimona

Preparació

1.  En un bol es posen 3 cullerades de sucre i el cremem a foc lent (amb dues o tres gotes d’aigua) Barrejar un got de llet i el sucre restant (si posem primer la llet al foc es desfà millor).

2. Batre els 4 ous i barrejar amb l’ametlla mòlta i la llet amb el sucre restant. En un motlle posem tots els ingredients barrejats. Posar-la al bany maria durant 45 minuts (posar el motllo dins d’un recipient amb aigua que el cobreixi fins a la meitat). Per a saber si ja està al punt podem punxar el flam amb un pal de broqueta o ganivet. Si surt net és que ja està. Podem utilitzar beguda vegetal de soja, civada, arròs, ametlles i sucre integral de canya en lloc de sucre blanc.

3. Són unes postres ideals per als celíacs si utilitzem llet de vaca o beguda d’arròs, soja o ametlles. Per a diabètics podem utilitzar xarop d’atzavara.