Vedella amb bolets i verdures

Ingredients

. 1 peça de vedella de 2 kg

. 400 g de llenegues

. 100 cl de brou

. 3 pastanagues

. 2 porros

. 1 ceba

. 1 poma

. 10 g de farigola en fulla

. 2 alls

. 1 got de vi negre

. 1 got d’aigua

. Oli, sal i pebre

Preparació

1. Marquem la vedella i la posem en una plata de forn, hi posem sal i pebre i, per sobre, farigola en fulla. Afegim les verdures i la poma laminades per sobre de la vedella. Ho reguem amb vi i, tot seguit, hi sobreafegim el brou i un got d’aigua.

2. Tapem la vedella amb paper d’alumini i la introduïm al forn, que prèviament haurem escalfat, a 180º C durant 1 hora i 30 minuts, aproximadament. Cada mitja hora, anem tombant la vedella i la reguem amb el suc.

3. Un cop la vedella està tendra, la deixem refredar i la reservem.

4. Agafem totes les verdures i el brou de la plata, ho triturem, ho colem i ho reservem.

5. Mentrestant, en una paella ben calenta, coem els bolets a foc viu i hi afegim 2 alls picats amb un xic d’oli. Aboquem el brou triturat i colat al fons d’una plata de forn per damunt de la vedella ja tallada. La reguem per sobre amb més brou i hi afegim els bolets. Finalment, tornem a enfornar 5 minuts més.