19 febr. Canelons d’estiu amb tonyina
Ingredients
. 20 plaques de caneló
. 200 g de tonyina en oli
. 3 ous durs
. 600 g de tomàquets vermells forts
. 150 g de gambetes cuites
. 50 g d’olives farcides
. 1 enciam
. 1 pebrot vermell escalivat
Per a la maionesa lleugera:
. 1 ou
. 10 cl d’oli
. 1 cullerada petita de vinagre o suc de llimona
. Olives trinxades
. Sal i pebre
Preparació
1. Per començar, bullim les plaques de caneló.
2. Després, coem a part els tomàquets sense pell ni llavors.
3. A continuació, en un cassó posem les olives picades, el pebrot i els ous trinxats, la tonyina aixafada i les gambetes. També hi afegim el tomàquet no gaire cuit i 2 cullerades de maionesa.
4. Tot seguit, farcim els canelons, els col·loquem en una plata, hi escampem la maionesa per sobre i els deixem reposar a la nevera. Per acabar, ho decorem amb unes tires de pebrot escalivat.