Sardines en oli

Ingredients

. 12 sardines

. 2 cebes

. 2 alls

. 25 cl d’oli

. 50 g de sal marina

. Branquetes de coriandre

. 1 bitxo vermell

. 1 clau d’olor

. 1 fulla de llorer

. 1 culleradeta de cafè de grans de pebre negre

Preparació

1. Abans que res, traiem el cap i les tripes de les sardines, les netegem bé amb aigua freda  i les escorrem amb cura.

2. A continuació, posem les sardines netes en una safata, les cobrim amb sal marina i les deixem reposar 1 hora a la nevera. Quan hagi passat el temps, les rentem amb aigua freda un altre cop  i les tornem a escórrer bé.

3. Aleshores, tallem les cebes i els alls en plomes.

4. Els col·loquem dins d’un pot amb les branques de coriandre, el bitxo, el clau d’olor, la fulla de llorer i els grans de pebre. Tot seguit, introduïm al pot les sardines, amb la panxa cap avall  i ben juntes.

5. Per acabar, omplim el pot de vidre amb oli i el tanquem.

6. Ho deixem reposar 24 hores a la fresca. Per a la conserva, és important esterilitzar el pot que volem utilitzar durant 45 minuts en aigua bullent.