19 febr. Sardines en oli
Ingredients
. 12 sardines
. 2 cebes
. 2 alls
. 25 cl d’oli
. 50 g de sal marina
. Branquetes de coriandre
. 1 bitxo vermell
. 1 clau d’olor
. 1 fulla de llorer
. 1 culleradeta de cafè de grans de pebre negre
Preparació
1. Abans que res, traiem el cap i les tripes de les sardines, les netegem bé amb aigua freda i les escorrem amb cura.
2. A continuació, posem les sardines netes en una safata, les cobrim amb sal marina i les deixem reposar 1 hora a la nevera. Quan hagi passat el temps, les rentem amb aigua freda un altre cop i les tornem a escórrer bé.
3. Aleshores, tallem les cebes i els alls en plomes.
4. Els col·loquem dins d’un pot amb les branques de coriandre, el bitxo, el clau d’olor, la fulla de llorer i els grans de pebre. Tot seguit, introduïm al pot les sardines, amb la panxa cap avall i ben juntes.
5. Per acabar, omplim el pot de vidre amb oli i el tanquem.
6. Ho deixem reposar 24 hores a la fresca. Per a la conserva, és important esterilitzar el pot que volem utilitzar durant 45 minuts en aigua bullent.