05 març Delícies de xai
Ingredients
. 8 costelles de xai grans o 12 de petites
. 75 g de pistatxos crus
. 1 ou
. 1 cullerada de comí en gra
. 1 cullerada de canyella molta
. 200 g de cols de Brussel.les
. 200 ml d’oli d’oliva
. Un pessic de pebre de Caiena
. Sal i pebre
Preparació
1. Escaldeu els pistatxos i peleu-los. Eixugueu-los i tritureu-los amb un robot de cuina.
2. En un plat fondo bateu l’ou i en un altre poseu-hi els pistatxos, el comí, la canyella i el pebre de Caiena.
3. Renteu les cols de Brussel·les i poseu-les a bullir en un cassó amb aigua i sal durant 15 minuts. Coleu-les i salteu-les en una paella amb una mica d’oli. Poseu-hi pebre i reserveu-les tapades perquè no es refredin.
4. Saleu les costelles, passeu-les per l’ou batut i arrebosseu-les amb la barreja de pistatxos i espècies, pressionant amb els dits perquè s’adhereixi bé. Fregiu-les en una paella amb l’oli calent. Deixeu-les escórrer sobre paper absorbent i serviu-les amb les cols.