Llagostins amb tomàquets

Ingredients

. 16 llagostins crus

. 100 g d’ametlla granulada o molta

. 4 tomàquets mitjans madurs

. 200 ml (1 got) d’oli d’oliva suau

. 2 alls

. 1 culleradeta de pebre vermell dolç

. 1 fulla de llorer

. Sal

Preparació

1. Escaldeu els tomàquets en aigua bullent amb sal durant 30 segons, refredeu-los amb l’aigua freda de l’aixeta, peleu-los, talleu-los a trossos  i elimineu-ne totes les llavors.

2. Aboqueu l’oli d’oliva en un cassó, afegiu-hi els alls pelats i tallats en filets, els tomàquets trossejats i un pessic de sal. Escalfeu-ho durant uns 35 minuts.

3. Peleu els llagostins però deixeu la cua amb l’última articulació. Escalfeu aigua en una cassola amb un pessic de sal i la fulla de llorer, i quan bulli incorporeu-hi els llagostins. Coeu-los durant 5 o 6 minuts. Refredeu-los amb aigua freda i escorreu-los.

4. Escampeu l’ametlla, granulada o molta, sobre la plata del forn i torreu-la lleugerament, amb el forn preescalfat a 190 °C. Unteu els llagostins amb oli d’oliva i empaneu-los amb l’ametlla torrada.

5. Retireu part de l’oli dels tomàquets un cop confitats, afegiu-hi el pebre vermell dolç i remeneu-ho amb una cullera de fusta.

6. Serviu els llagostins a temperatura ambient amb el tomàquet confitat calent. Podeu reservar l’oli restant del tomàquet per a qualsevol amanida.