06 març Flams de carbassa
Ingredients
. 500 ml de llet
. 100 ml de nata líquida
. 750 g de carbassa
. 20 g de mantega
. 50 g de formatge emmental ratllat
. 1 patata mitjana
. 4 ous
. Un pessic de nou moscada
. 1/2 culleradeta de sucre
. Sal i pebre
Preparació
1. Traieu la pell i les llavors de la carbassa i peleu la patata. Talleu la carbassa i la patata a daus. Poseu-les en una cassola, afegiu-hi la llet, cobriu-ho amb aigua, poseu-hi sal i deixeu-ho coure uns 20 minuts, fins que estiguin tendres. Escorreu-ho, però reserveu un got del líquid de cocció.
2. Bateu els ous amb sal, el pebre i el sucre fins que quedin escumosos. Barregeu-ho amb la nata, el caldo que heu reservat i el formatge ratllat.
3. Aixafeu la carbassa i la patata amb una forquilla fins que quedin convertides en un puré. Incorporeu-hi la barreja dels ous i lligueu-ho bé. Repartiu la preparació en 6 motllos individuals untats amb mantega.
4. Coeu els flams al bany maria, al forn, preescalfat a 160 °C, uns 45-50 minuts, fins que quedin quallats. Serviu-los calents. Els podeu acompanyar amb unes fulles verdes o herbes aromàtiques.