09 març Bunyols de formatge i raïm
Ingredients
. 100 g de formatge manxego curat
. 6 grans de raïm
. 1 ou
. 4 cullerades rases de farina
. Cervesa
. 1 got d’oli d’oliva suau
. Sal
Preparació
1. Talleu el formatge manxego a daus petits per obtenir 12 quadradets iguals.
2. Renteu els grans de raïm, eixugueu-los i, si voleu, peleu-los. Talleu-los al llarg per la meitat i traieu-ne les llavors amb la punta d’un ganivet.
3. Per preparar la massa per arrebossar, bateu l’ou i barregeu-lo amb la farina i un pessic de sal en un bol. A poc a poc, afegiu-hi la cervesa i aneu-ho batent amb unes varetes fins a obtenir una massa llisa i sense grumolls. Perquè els bunyols quedin bé, la massa ha de ser fluida però espessa.
4. Escalfeu l’oli d’oliva en una paella fonda o a la fregidora.
5. Poseu cada dau de formatge sobre mig gra de raïm, punxeu-ho amb un escuradents i banyeu-ho en la massa per arrebossar. Escorreu-ho lleugerament i submergiu-ho en l’oli ben calent fins que quedi daurat.
6. Retireu els bunyols amb una escumadora i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent. Serviu-los de seguida. Els podeu servir amb unes gotetes de mel.