Amanida de tardor

Ingredients

. 100 g de raïm

. 100 g de llenties cuites al natural

. 50 g de pastanaga ratllada

. 1 branca d’api

. 1 remolatxa cuita

. 1 grapadet de germinats (de rave, remolatxa o alfals)

. 4 cullerades d’oli de llavor de raïm o d’oliva suau

. 1 cullerada de vinagre balsàmic

. 1 culleradeta de mostassa

. 1 culleradeta de salsa de soja o un pessic de sal

Preparació

1. Peleu i talleu el raïm i traieu-ne les llavors.  Per preparar la vinagreta, barregeu l’oli, el vinagre  i la mostassa. Afegiu-hi la salsa de soja o la sal.

2. Renteu les llenties i escorreu-les. Renteu l’api, piqueu-lo molt fi i barregeu-lo amb les llenties,  la pastanaga i els germinats.

3. Retireu el nòdul de la remolatxa i talleu-la a rodanxes. Barregeu-la amb la resta de les verdures. Amaniu-ho amb la vinagreta, afegiu-hi el raïm  i serviu-ho.

4. Si voleu, abans de servir-ho, hi podeu posar una mica de sal de sèsam (sèsam torrat i molt amb sal), però si ho feu reduïu la salsa de soja.