16 març Cigrons a la catalana
Ingredients
. 600 g de cigrons
. 300 cc de brou de verdures
. 3 tomàquets madurs
. 1 ceba grossa
. Julivert
. 1 ou dur (opcional)
Per a la picada:
. 25 g d’ametlles torrades
. 25 g d’avellanes torrades
. 1 tros de pa de pessic banyat en vi ranci
. 2 alls
. Safrà
. Canyella en pols
Preparació
1. Primerament, coem els cigrons de manera tradicional o bé n’utilitzem de cuits.
2. A continuació, pelem la ceba, la trossegem i la sofregim.
3. Després, escaldem els tomàquets, els pelem i els fem a daus. Tot seguit, els afegim a la ceba juntament amb una mica de sal i sucre i ho deixem coure a foc viu 5 minuts. Seguidament, fem una picada amb tots els ingredients i l’afegim amb una mica de brou i deixem que faci xup-xup.
4. Per acabar, ho servim tot junt amb una mica de julivert trinxat per sobre. També ho podem servir acompanyat d’ou dur.