07 abr. Rosbif amb cebetes
Ingredients
. 500 g de cebetes
. 2 copetes de xerès
. 2 alls
. 2 cullerades de sucre morè
. 1 tros de llom d’anoll de 600 g
. El suc d’una llimona
. Oli d’oliva
. Sal i pebre
Preparació
1. Deixeu macerar la carn amb el xerès, l’all picat i el suc de llimona. Eixugueu-la, lligueu-la amb fil de cuina i enrossiu-la per tots els costats en una cassola amb una mica d’oli. Coeu-la 10 minuts a foc molt lent. Salpebreu-la, emboliqueu-la amb paper d’alumini i poseu-la al forn, a 250 °C, entre 5 i 10 minuts més.
2. En el mateix oli de la cassola, ofegueu les cebetes pelades amb el suc de la maceració de la carn. Salpebreu-ho i afegiu-hi 1 gotet d’aigua. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 15 minuts a foc molt lent. Afegiu-hi el sucre morè i deixeu-ho fins que les cebetes quedin caramel·litzades.
3. Talleu la carn molt fina i serviu-la amb les cebetes caramel·litzades i la salsa de cocció.