Albergínies a la menorquina

Ingredients

. 4 albergínies mitjanes

. 1 pebrot verd

. 1 ceba

. 1 all

. 1 tassa de tomàquet fregit

. 2 ous

. 5 cullerades de farina de galeta

. 4 cullerades d’oli d’oliva

. Sal i pebre

Preparació

1. Talleu les albergínies al llarg per la meitat. Saleu-les bé i poseu-les de cara avall en un colador. Deixeu-les reposar durant 45 minuts. Renteu-les amb l’aigua de l’aixeta i coeu-les 5 minuts a foc fort. Gireu-les, tapeu-les i deixeu-les coure 6 minuts més.

2. Peleu i piqueu la ceba, l’all i el pebrot. Coeu-ho 3 minuts a foc fort. Afegiu-hi 2 cullerades d’oli, tapeu-ho i deixeu-ho coure 6 minuts a foc mitjà. Remeneu-ho diverses vegades. Afegiu-hi el tomàquet fregit, tapeu-ho i deixeu-ho coure  5 minuts més a foc fort.

3. Retireu la polpa de les albergínies amb una cullera i reserveu les barquetes. Afegiu la polpa a la barreja amb 3 cullerades de farina de galeta i els ous batuts. Salpebreu-ho i farciu les barquetes. Escampeu la resta de la farina de galeta per sobre i coeu-ho 6 minuts a foc fort. Deixeu-ho reposar 5 minuts i ja ho podeu servir.