Gall d’indi rostit farcit de panses i prunes

Ingredients

. 1 gall dindi de 3,5 kg, net i sense l’os de l’estern

. 200 g de carn picada de porc

. 200 g de carn picada de vedella

. 1 ou 

. 1 tassa de panses de Corint 

. 6 prunes seques sense pinyol 

. 1 poma • 100 ml de xerès

. 1 trufa en conserva 

. 1 tassa de caldo 

. 1 taronja 

. 3 cullerades d’oli d’oliva 

. Canyella molta 

. Nou moscada 

. Sal i pebre

Preparació

1. Espremeu la taronja. Talleu la pell a la juliana i coeu-la 1 minut en aigua bullent. Escorreu-la. Poseu les panses en un tassó. Cobriu-les amb el xerès i el suc de la taronja i deixeu-les en remull durant 1 hora. Escorreu-les i reserveu el líquid.

2. Renteu la poma, eixugueu-la i talleu-la a dauets petits amb un ganivet afilat. Escorreu la trufa i talleu-la a làmines.

3. Barregeu la carn picada de porc i la de vedella en un bol gran. Afegiu-hi l’ou, les prunes, els dauets de poma, la trufa laminada, la juliana de taronja, un pessic de canyella, un pessic de nou moscada, pebre i sal.

4. Salpebreu el gall dindi. Farciu-lo amb la barreja anterior i cosiu-lo.

5. Col·loqueu-lo en una plata refractària. Poseu-hi oli d’oliva per sobre i afegiu-hi la tassa de caldo i el líquid de maceració reservat.

6.Poseu la plata al forn, preescalfat a 170°C, i rostiu el gall dindi durant 1 hora, remullant-lo de tant en tant amb el seu propi suc. Gireu-lo i continueu la cocció durant 1 hora més. Torneu-lo a girar i deixeu-lo a 200°C uns 30 minuts més o fins que el pit estigui ben daurat.