12 març Galtes de vedella
Ingredients
. 250 g de carbassa
. 500 ml de caldo de vedella
. 8 galtes de vedella desossades
. 4 cebes
. 1 got de vi blanc
. 8 carxofes
. 1 cullerada de farina
. 1 fulla de llorer
Preparació
1. Enrossiu les cebes tallades a quarts amb les galtes desossades en una cassola. Quan es comencin a daurar, afegiu-hi una cullerada de farina i el llorer i remeneu-ho. Quan la farina es comenci a torrar, afegiu-hi el vi blanc i deixeu que s’evapori.
2. Cobriu la carn amb el caldo i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora.
3. Un quart d’hora abans del final de la cocció, afegiu a la cassola les carxofes, netes i tallades a quarts.
4. Mentre es prepara el guisat, coeu la carbassa i tritureu-la amb l’aigua de cocció fins a obtenir una crema.
5. Salpebreu-ho tot i serviu la carn amb la salsa, la crema i les carxofes.