12 març Secret ibèric adobat
Ingredients
. 600 g de secret ibèric
. 200 g de tomàquets cherry
. 100 g de ruca
. 4 cullerades d’oli d’oliva
. 2 alls
. 1 cullerada de pebre vermell dolç
. 1 culleradeta de pebre vermell picant
. 1 culleradeta d’orenga
. 1/2 culleradeta de pebre
. 1/2 gotet de vi blanc
. Un pessic de comí
. Sal
Preparació
1. Talleu la carn en tires fines i poseu-la en un bol. Prepareu una marinada barrejant l’all picat, el pebre vermell dolç i picant, l’orenga, el comí, el pebre i el vi. Tireu la marinada i l’oli damunt la carn. Deixeu-ho reposar durant 1 hora i remeneu-ho de tant en tant.
2. Enrotlleu la carn, lligueu-la amb fil de cuina i daureu-la en una paella un parell de minuts. Col·loqueu-la en una plata de forn i acabeu la cocció al forn, preescalfat a 200 ºC, durant 10-15 minuts, depenent del punt de cocció que vulgueu.
3. Retireu-la del forn, traieu-ne el fil i serviu-la amb les fulles de ruca i el tomàquet.