Torró de xocolata

Ingredients

. 250 g de xocolata negra

. 150 g de xocolata amb llet

. 150 g de mantega

. 200-220 g d’ametlles

. 60 ml d’amaretto

. 1 pessic de canyella en pols

. 1/2 beina de vainilla

. 1 cullerada de cacau (opcional)

Preparació

1. Trossegeu les dues xocolates i foneu-les al microones a temperatura baixa, en intervals d’1 minut i remenant-ho cada vegada.

2. Deixeu la mantega a temperatura ambient perquè s’estovi. Poseu-la en un bol i bateu-la amb unes varetes manuals. Afegiu-hi la canyella. Obriu la vainilla al llarg, retireu-ne les llavors i incorporeu-les a la mantega. Seguiu batent-ho un minut més. Barregeu la crema de mantega amb la xocolata fosa, l’amaretto i les ametlles.

3. Folreu un motllo amb film transparent, aboqueu-hi la preparació i reserveu-ho a la nevera unes 6 hores. Desemmotlleu el torró, talleu-lo de forma regular i serviu-lo amb una mica de cacau per sobre.