12 març Pastís fi de bolets
Ingredients
. 2 ceps grossos
. 2 peces de mozzarella de búfala
. 4 cullerades de formatge parmesà
. 1 all
. 1 branqueta de romaní fresc
. Pebre acabat de moldre
. Oli d’oliva
. Sal
Per a la massa:
. 300 g de farina
. 150 ml d’aigua calenta
. 1 cullerada d’oli d’oliva
. Sal
Preparació
1. Barregeu l’aigua calenta amb l’oli d’oliva. Disposeu la farina amb la sal sobre una taula en forma de volcà, feu un forat al centre. Aboqueu-hi de mica en mica la barreja d’oli i aigua i aneu-ho pastant amb els dits. Formeu una bola amb la massa i greixeu-la lleugerament. Deixeu-la reposar en un bol enfarinat 1 hora, tapada amb un drap.
2. Peleu l’all i piqueu-lo molt finet. Netegeu els ceps amb un drap humit i talleu-los en làmines fines. Enrossiu les làmines pels dos costats en una paella amb unes gotes d’oli i l’all picat.
3. Escalfeu el forn a 230 °C. Talleu la mozzarella en talls fins. Dividiu la massa en 4 parts. Esteneu-les i poseu-les sobre una plata de forn prèviament greixada.
4. Escampeu 4 cullerades de parmesà acabat de ratllar sobre les quatre masses. Repartiu els ceps per sobre, tireu-hi el romaní picat i cobriu-ho amb la mozzarella. Salpebreu-ho, poseu-ho al forn 10 minuts i serviu-ho.