
12 març Sorbet de pinya amb cava i magrana
Ingredients
. 1 pinya
. 1 magrana
. 200 ml de cava sec o brut
. 50 g de sucre
. 1 llimona (el suc)
. Unes fulletes de menta per decorar
Preparació
1. Peleu la pinya, elimineu-ne qualsevol resta de pell i talleu-la a rodanxes fines. Traieu-ne el cor, trossegeu-la, introduïu-la al vas de la batedora i tritureu-la fins a obtenir-ne un puré homogeni.
2. Desfeu bé el sucre en una tasseta d’aigua calenta (si cal feu-la bullir) i deixeu-ho refredar. Un cop fred, afegiu-hi el suc de la llimona i barregeu-ho amb la pinya triturada i el cava.
3. Aboqueu la preparació en una plata metàl·lica gran, poseu-la al congelador i, cada 30 minuts, trenqueu amb una forquilla els cristalls de gel que es formen a les vores i remeneu-ho. Això no és necessari si es disposa d’una geladora elèctrica.
4. Uns 40 minuts abans de servir el sorbet, traieu-lo del congelador. Tritureu-lo amb la batedora i torneu-lo a congelar.
5. Talleu la magrana per la meitat i traieu-ne els grans un per un, sense les pells. Repartiu-los en 8 copes de cava tipus flauta i distribuïu el sorbet per sobre. Decoreu-ho amb fulletes de menta.