19 febr. Carxofes farcides
Ingredients
. 8 carxofes grosses
. 300 g de carn picada de porc
. 50 g de pernil ibèric picat
. 2 cebes tendres
. 2 tomàquets
. 2 pastanagues
. 2 ous
. 2 alls confitats
. 50 g de pa
. Julivert
. 50 cl d’aigua
. Oli i sal
Preparació
1. En primer lloc, netegem les carxofes de fulles dures i buidem el centre de pèls.
2. Per al farcit, barregem la carn, el pernil, l’all confitat, el julivert i un ou. Hi incorporem una mica de pa remullat en llet.
3. A continuació, farcim les carxofes, les arrebossem amb farina i ou batut. Les fregim amb oli i les retirem del foc. Tot seguit, en el mateix oli, fem un sofregit amb les verdures.
4. En una olla, posem les carxofes de peu, hi afegim el sofregit i ho cobrim d’aigua. Ho deixem coure durant 30 minuts.
5. Per acabar, triturem tot el caldo amb les verdures i ho passem pel colador de bola o el xinès. Servim les carxofes senceres cobertes de salsa.