05 març Molls amb tomàquet
Ingredients
. 12 molls mitjans
. 2 tomàquets
. 1 ceba tendra
. 3 cullerades de tàperes en vinagre
. 1 llimona
. 1 all
. 4 cullerades d’oli d’oliva
. 2 branquetes de julivert
. 1 gotet de vi blanc
. 1 pessic de pebre vermell picant
. Sal i pebre
Preparació
1. Peleu i piqueu l’all i la ceba. Renteu els tomàquets i talleu-los a dauets. Poseu-ho tot en un bol amb les tàperes, el julivert picat, sal i pebre, i barregeu-ho. Regueu-ho amb quasi tot l’oli i amb el vi.
2. Netegeu els molls: obriu-los amb unes tisores per la part del ventre, traieu-ne les vísceres i renteu-los. Eixugueu-los amb paper de cuina i col·loqueu-los sobre una plata de forn untada amb la resta de l’oli.
3. Tireu per sobre dels molls la barreja que heu preparat i un raig de llimona. Poseu-ho al forn, preescalfat a 180 °C, i deixeu-ho coure durant 12-15 minuts, depenent de la mida dels molls. Serviu-ho de seguida. Ho podeu acompanyar amb pasta fresca acabada de coure.