
06 abr. Arròs a l’estil hindú amb pollastre
Ingredients
. 350 de arròs basmati
. 300 g de pollastre desossat
. Clau d’espècia
. 4 cullerades d’oli d’oliva
. 4 fulles de menta
. 2 tomàquets
. 2 pebrots verds
. 1 ceba
. 1 iogurt natural
. 1 all
. 1 branqueta de canyella
. 2 branquetes de coriandre fresc
. Mitja culleradeta de cúrcuma
. 1 o 2 culleradetes de pebre vermell dolç o picant
. 400 ml d’aigua
. Sal
Preparació
1. Netegeu el pollastre i talleu-lo a daus petits. Talleu els pebrots per la meitat al llarg, traieu-ne les llavors i trossegeu-los. Talleu l’all i piqueu-lo. Peleu la ceba i talleu-la a làmines molt fines. Renteu els tomàquets i talleu-los a daus.
2. Escalfeu l’oli d’oliva en una paella gran. Afegiu-hi la ceba, l’all, els pebrots verds trossejats, la canyella i el clau, i coeu-ho a foc lent durant 10 minuts. Remeneu-ho sovint.
3. Afegiu-hi els tomàquets, els daus de pollastre, la cúrcuma, 1 o 2 culleradetes de pebre vermell i sal. Remeneu-ho.
4. Aboqueu-hi el iogurt diluït en 400 ml d’aigua, afegiu-hi l’arròs i coeu-ho a foc mitjà fins que quedi tendre (uns 10 minuts).
5. Piqueu les fulles de menta i el coriandre. Empolsineu-ho tot amb la menta, remeneu-ho i decoreu-ho amb el coriandre picat.